These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Boeuf Strogonoff - współczesny

Boeuf Strogonoff - współczesny

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 50min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę lub cienkie paseczki, szybko obrumienić na patelni na rozgrzanym oleju (mniej) z dodatkiem masła (więcej). Rumiane mięso przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić aż będzie miękkie. Wówczas dusić jeszcze chwilę bez przykrycia, aby płyn, w którym się mięso dusiło całkiem odparował. Odstawić z ognia. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, drobno poszatkować, obrumienić na tłuszczu - jak wyżej. Dodać do mięsa. Mięso i pieczarki posolić lekko i popieprzyć. Ogórek drobniusieńko posiekać i dodać do rondla. Oczyszczoną, małą cebulę zetrzeć do rondla na drobnej tarce - nie za dużo, tak, aby był to tylko "chuch" cebuli. Przygotować sos: Wlać do garnka śmietanę, wymieszać dokładnie z mąką, żeby nie było grudek, dodać koncentrat pomodorowy, wlać bulion i wymieszać. Zalać sosem mięso i pieczarki, postawić na ogień i zagotować. Podawać jako gorącą przekąskę dla gości z bułką lub jako danie obiadowe z pólfrancuskimi kluseczkami i zieloną sałatą.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 1552x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze