<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Boeuf Strogonoff - współczesny

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

50min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę lub cienkie paseczki, szybko obrumienić na patelni na rozgrzanym oleju (mniej) z dodatkiem masła (więcej). Rumiane mięso przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić aż będzie miękkie. Wówczas dusić jeszcze chwilę bez przykrycia, aby płyn, w którym się mięso dusiło całkiem odparował. Odstawić z ognia. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, drobno poszatkować, obrumienić na tłuszczu - jak wyżej. Dodać do mięsa. Mięso i pieczarki posolić lekko i popieprzyć. Ogórek drobniusieńko posiekać i dodać do rondla. Oczyszczoną, małą cebulę zetrzeć do rondla na drobnej tarce - nie za dużo, tak, aby był to tylko "chuch" cebuli. Przygotować sos: Wlać do garnka śmietanę, wymieszać dokładnie z mąką, żeby nie było grudek, dodać koncentrat pomodorowy, wlać bulion i wymieszać. Zalać sosem mięso i pieczarki, postawić na ogień i zagotować. Podawać jako gorącą przekąskę dla gości z bułką lub jako danie obiadowe z pólfrancuskimi kluseczkami i zieloną sałatą.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2019, Railsformers, s.r.o.