
Babeczki waniliowe z wiśniami
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Przygotować krem: zmiksować żółtka z cukrem, ugotować 1 szklankę mleka z cukrem waniliowym. Ugotowane mleko dodać do utartych żółtek, rozmieszać i dalej gotować. Do tego wlać pół szklanki mleka wymieszanego z 1 lyżką mąki ziemniaczanej, gotować do gęstości budyniu. Krem ostudzić. Z ciasta wylepić formy do babeczek (około 25 sztuk). Upiec na złoty kolor, w temperaturze 200 stopni, około 25 - 30 minut, po upieczeniu schłodzić. Masło utrzeć na pulchną masę, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Tak przygotowany krem nakładać na babeczki, udekorować wisienkami.
2012-10-16