<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Babeczki waniliowe z wiśniami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

50min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Przygotować krem: zmiksować żółtka z cukrem, ugotować 1 szklankę mleka z cukrem waniliowym. Ugotowane mleko dodać do utartych żółtek, rozmieszać i dalej gotować. Do tego wlać pół szklanki mleka wymieszanego z 1 lyżką mąki ziemniaczanej, gotować do gęstości budyniu. Krem ostudzić. Z ciasta wylepić formy do babeczek (około 25 sztuk). Upiec na złoty kolor, w temperaturze 200 stopni, około 25 - 30 minut, po upieczeniu schłodzić. Masło utrzeć na pulchną masę, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Tak przygotowany krem nakładać na babeczki, udekorować wisienkami.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-16

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.