These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Babeczki waniliowe z wiśniami

Babeczki waniliowe z wiśniami

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 50min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Przygotować krem: zmiksować żółtka z cukrem, ugotować 1 szklankę mleka z cukrem waniliowym. Ugotowane mleko dodać do utartych żółtek, rozmieszać i dalej gotować. Do tego wlać pół szklanki mleka wymieszanego z 1 lyżką mąki ziemniaczanej, gotować do gęstości budyniu. Krem ostudzić. Z ciasta wylepić formy do babeczek (około 25 sztuk). Upiec na złoty kolor, w temperaturze 200 stopni, około 25 - 30 minut, po upieczeniu schłodzić. Masło utrzeć na pulchną masę, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Tak przygotowany krem nakładać na babeczki, udekorować wisienkami.


Czerwona.Papryczka

2012-10-16, Przepis odwiedzony: 2103x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze