Zupa pomidorowa
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
25min
Całkowity czas
40min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Obierz cebulę i drobno posiekaj. W rondelku stop masło i smaż cebulę aż się zeszkli. Dodaj mąke i mieszając otrzymasz zasmażkę. Wszystko zalej wodą, dodaj masox, wymieszaj i gotuj przez około 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę, sól i pieprz i ponownie gotuj. Do zupy przymieszaj makaron lub ryż. Dosmakuj oreganem i innymi przyprawami.
Porady dotyczące przepisu
Dla udoskonalenia smaku, możesz również dodać łyżeczkę cukru. Talerz zupy pomidorowej najlepiej doprawić łyżką smietany lub posypać posiekaną natką pietruszki.
Redaktor naczelny2009-04-04