Zupa ziemniaczana z dzikim czosnkiem
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
25min
Całkowity czas
40min
Porcja
Nutritions
609
Kalorii
0.0g
Cukrów
20.0g
Tłuszczy
12.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój w kostki. Na patelni podgrzej oliwę i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocistej barwy. Dodaj ziemniaki i przez chwilę obsmażaj mieszając. Podlej bulionem warzywnym i dodaj rozdrobioną skórkę z cytryny. Nakryj garnek i gotuj na małym ogniu około 20 minut. Dziki czosnek pokrój na małe kawałki i dodaj do zupy. Zupę posól i popieprz według wlasnego gustu i gotuj jeszcze około 5 minut. Przed podaniem zalej lyżkami kwaśnej śmietany.
Redaktor2013-06-11