Zupa ziemniaczana z dzikim czosnkiem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

40min

Porcja


Nutritions

609 Kalorii
0.0g Cukrów
20.0g Tłuszczy
12.0g Białek


Przygotowanie

Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój w kostki. Na patelni podgrzej oliwę i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocistej barwy. Dodaj ziemniaki i przez chwilę obsmażaj mieszając. Podlej bulionem warzywnym i dodaj rozdrobioną skórkę z cytryny. Nakryj garnek i gotuj na małym ogniu około 20 minut. Dziki czosnek pokrój na małe kawałki i dodaj do zupy. Zupę posól i popieprz według wlasnego gustu i gotuj jeszcze około 5 minut. Przed podaniem zalej lyżkami kwaśnej śmietany.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-11

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.