Zupa grochowo-porowa ze świeżą miętą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
15min

Całkowity czas

30min

Porcja


Nutritions

60 Kalorii
0.0g Cukrów
6.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Oczyść pory z zewnętrznych liści i pokrój w pierścienie. Następnie wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą i smaż na średnim ogniu około 5 minut. Obierz czosnek, wycićnij do porów i zalej bulionem. Dodaj groszek i doprowdź do wrzenia. Zmieszaj ogień i duś 3-4 minuty, aż groszek będzie miękki. Połowę mięty drobno posiekaj i dodaj do zupy. Łyżką cedzakową wyjmij kilka garści groszku do dekoracji. Zupę dopraw solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z połowy cytryny i śmietanką. Zmiksuj całość na purée i ponownie podgrzej. Gotową zupę rozlej do misek i podawaj udekorowaną całymi ziarnami groszku i liśćmi mięty.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-01

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.