These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Zupa grochowo-porowa ze świeżą miętą

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
15min 30min
Nutritions
60 Kalorii 0.0g Cukrów 6.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Oczyść pory z zewnętrznych liści i pokrój w pierścienie. Następnie wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą i smaż na średnim ogniu około 5 minut. Obierz czosnek, wycićnij do porów i zalej bulionem. Dodaj groszek i doprowdź do wrzenia. Zmieszaj ogień i duś 3-4 minuty, aż groszek będzie miękki. Połowę mięty drobno posiekaj i dodaj do zupy. Łyżką cedzakową wyjmij kilka garści groszku do dekoracji. Zupę dopraw solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z połowy cytryny i śmietanką. Zmiksuj całość na purée i ponownie podgrzej. Gotową zupę rozlej do misek i podawaj udekorowaną całymi ziarnami groszku i liśćmi mięty.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-01, Przepis odwiedzony: 784x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze