<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Wiosenna sałatka ze smażoną mozarellą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
0min

Całkowity czas

20min

Porcja


Nutritions

78 Kalorii
0.0g Cukrów
5.0g Tłuszczy
6.0g Białek


Przygotowanie

Sałatę dokładnie umyć, porwać na kawałki. Pomidory, ogórki i papryki pokroić na większe kawałki. Mozarelle osączyć z solanki, pokroić w kostkę. Jajo roztrzepać, bułkę tartą wysypać na talerzyk. Ser zanurzać w roztrzepanym jaju i panierować w bułce. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć aż do zrumienienia. Osączyć z tłuszczu na papierze kuchennym.
Przygotować sos: pół szklanki oleju wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Składniki sałatki wymieszać polać sosem, podawać z jeszcze ciepłą mozarellą.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-02

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.