Wiosenna sałatka ze smażoną mozarellą
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
20min
Porcja
Nutritions
78
Kalorii
0.0g
Cukrów
5.0g
Tłuszczy
6.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Sałatę dokładnie umyć, porwać na kawałki. Pomidory, ogórki i papryki pokroić na większe kawałki. Mozarelle osączyć z solanki, pokroić w kostkę. Jajo roztrzepać, bułkę tartą wysypać na talerzyk. Ser zanurzać w roztrzepanym jaju i panierować w bułce. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć aż do zrumienienia. Osączyć z tłuszczu na papierze kuchennym.
Przygotować sos: pół szklanki oleju wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Składniki sałatki wymieszać polać sosem, podawać z jeszcze ciepłą mozarellą.
2012-10-02