Sałatka z sera i prosciutto

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
0min

Całkowity czas

20min

Porcja


Nutritions

328 Kalorii
0.0g Cukrów
35.0g Tłuszczy
2.0g Białek


Przygotowanie

Seler naciowy pokrój w 5-centymetrową zapałkę. Miętę pokrój w paski. Ser pokrój w małe kosteczki.

Seler, miętę i rukolę wrzuć do dużej miski. Przygotuj dressing, mieszając w małej miseczce oliwę z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku i ubij trzepaczką, aż lekko zgęstnieje. Dolej go do sałatki i dokładnie wymieszaj. Potrawę nałoż na 4 talerze i na każdą porcję daj trzy plastry prosciutto. Posyp kosteczkami sera.

Porady dotyczące przepisu

Sałatkę podajemy z pieczywem.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-20

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.