Sałatka z sera i prosciutto
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
20min
Porcja
Nutritions
328
Kalorii
0.0g
Cukrów
35.0g
Tłuszczy
2.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Seler naciowy pokrój w 5-centymetrową zapałkę. Miętę pokrój w paski. Ser pokrój w małe kosteczki.
Seler, miętę i rukolę wrzuć do dużej miski. Przygotuj dressing, mieszając w małej miseczce oliwę z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku i ubij trzepaczką, aż lekko zgęstnieje. Dolej go do sałatki i dokładnie wymieszaj. Potrawę nałoż na 4 talerze i na każdą porcję daj trzy plastry prosciutto. Posyp kosteczkami sera.
Porady dotyczące przepisu
Sałatkę podajemy z pieczywem.
Redaktor2013-06-20