These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Prawdziwy gulasz węgierski

Prawdziwy gulasz węgierski

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
1g 40min 2g 0min
Nutritions
1648 Kalorii 32.0g Cukrów 104.0g Tłuszczy 112.0g Białek

Przygotowanie

Umyte mięso ususz papierowym ręcznikiem i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj sól i pieprz. Obrane cebule nakrój na plasterki i ziemniaki na kosteczki. Rozgrzej olej i usmaż na nim cebule, aż się zeszkli. Dodaj mięso i ponownie smaż. Stopniowo dodawaj paprykę, kminek, chilli, pokrojone w kostkę ziemniaki i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszaj i zalej bulionem wołowym. Następnie powoli gotuj około 1h30.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Gulasz podajemy z gotowanymi ziemniakami lub makaronem. Najlepiej smakuje z dobrze schłodzonym piwem, które złagodni ostry smak chilli.


Redaktor naczelny

2009-04-04, Przepis odwiedzony: 26265x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze