<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Prawdziwy gulasz węgierski

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
1g 40min

Całkowity czas

2g 0min

Porcja


Nutritions

1648 Kalorii
32.0g Cukrów
104.0g Tłuszczy
112.0g Białek


Przygotowanie

Umyte mięso ususz papierowym ręcznikiem i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj sól i pieprz. Obrane cebule nakrój na plasterki i ziemniaki na kosteczki. Rozgrzej olej i usmaż na nim cebule, aż się zeszkli. Dodaj mięso i ponownie smaż. Stopniowo dodawaj paprykę, kminek, chilli, pokrojone w kostkę ziemniaki i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszaj i zalej bulionem wołowym. Następnie powoli gotuj około 1h30.

Porady dotyczące przepisu

Gulasz podajemy z gotowanymi ziemniakami lub makaronem. Najlepiej smakuje z dobrze schłodzonym piwem, które złagodni ostry smak chilli.

dodaj do:
Redaktor naczelny

2009-04-04

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.