Prawdziwy gulasz węgierski
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
1g 40min
Całkowity czas
2g 0min
Porcja
Nutritions
1648
Kalorii
32.0g
Cukrów
104.0g
Tłuszczy
112.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Umyte mięso ususz papierowym ręcznikiem i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj sól i pieprz. Obrane cebule nakrój na plasterki i ziemniaki na kosteczki. Rozgrzej olej i usmaż na nim cebule, aż się zeszkli. Dodaj mięso i ponownie smaż. Stopniowo dodawaj paprykę, kminek, chilli, pokrojone w kostkę ziemniaki i przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszaj i zalej bulionem wołowym. Następnie powoli gotuj około 1h30.
Porady dotyczące przepisu
Gulasz podajemy z gotowanymi ziemniakami lub makaronem. Najlepiej smakuje z dobrze schłodzonym piwem, które złagodni ostry smak chilli.
Redaktor naczelny2009-04-04