Potrawka wołowa

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
2g 10min

Całkowity czas

2g 30min

Porcja


Nutritions

1956 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Mięso pokrój w kostkę. Posiekaj cebulę i boczek. Marchew pokrój w plasterki, rozgnieć czosnek. Na talerzu wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Włóż do mąki mięso i obtocz dokładnie każky kawałek. Na oleju w żaroodpornym garnku smaż marchew i cebulę przez kilka minut. Wyjmij następnie warzywa łyżką z dziurkami. Podgrzej resztę oleju w garnku, dodaj mięso i obsmaż mieszając, aż zbrązowieje. Ponownie wrzuć warzywa do garnka z mięsem. Dodaj przecier pomidorowy, czosnek, skórkę pomarańczową i wymieszaj. Dodaj bulion i wymieszaj. Nakryj garnek pokrywką i duś około dwóch godzin, aż mięso będzie kruche.

Porady dotyczące przepisu

Potrawkę wołową posyp na końcu siekaną pietruszką. Podawaj z pieczonymi, gotowanymi lub gniecionymi ziemniakami i zielonymi jarzynami.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-02

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.