These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Potrawka wołowa

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
2g 10min 2g 30min
Nutritions
1956 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Mięso pokrój w kostkę. Posiekaj cebulę i boczek. Marchew pokrój w plasterki, rozgnieć czosnek. Na talerzu wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Włóż do mąki mięso i obtocz dokładnie każky kawałek. Na oleju w żaroodpornym garnku smaż marchew i cebulę przez kilka minut. Wyjmij następnie warzywa łyżką z dziurkami. Podgrzej resztę oleju w garnku, dodaj mięso i obsmaż mieszając, aż zbrązowieje. Ponownie wrzuć warzywa do garnka z mięsem. Dodaj przecier pomidorowy, czosnek, skórkę pomarańczową i wymieszaj. Dodaj bulion i wymieszaj. Nakryj garnek pokrywką i duś około dwóch godzin, aż mięso będzie kruche.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Potrawkę wołową posyp na końcu siekaną pietruszką. Podawaj z pieczonymi, gotowanymi lub gniecionymi ziemniakami i zielonymi jarzynami.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-02, Przepis odwiedzony: 1096x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze