Potrawka wołowa
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Porcja
Nutritions
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Mięso pokrój w kostkę. Posiekaj cebulę i boczek. Marchew pokrój w plasterki, rozgnieć czosnek. Na talerzu wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Włóż do mąki mięso i obtocz dokładnie każky kawałek. Na oleju w żaroodpornym garnku smaż marchew i cebulę przez kilka minut. Wyjmij następnie warzywa łyżką z dziurkami. Podgrzej resztę oleju w garnku, dodaj mięso i obsmaż mieszając, aż zbrązowieje. Ponownie wrzuć warzywa do garnka z mięsem. Dodaj przecier pomidorowy, czosnek, skórkę pomarańczową i wymieszaj. Dodaj bulion i wymieszaj. Nakryj garnek pokrywką i duś około dwóch godzin, aż mięso będzie kruche.
Porady dotyczące przepisu
Potrawkę wołową posyp na końcu siekaną pietruszką. Podawaj z pieczonymi, gotowanymi lub gniecionymi ziemniakami i zielonymi jarzynami.
Redaktor2013-07-02