Kurczak pijany rumem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

40min
Czas gotowania
1g 0min

Całkowity czas

1g 40min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Udka z kurczaka posól, popieprz i ułóż na blasze blisko siebie. Każdy kawałek podlej łyżką rumu. Poczekaj 20 minut, żeby rum dobrze wsiąkł. Obróć kurczaka i poczekaj dalszych 20 minut.

Cebulę obierz i posiekaj. Na patelni podgrzej oliwę i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocistej barwy. Obsmażoną cebulę przełóż na blachę z udkami. Podlej wodą (lub bulionem), dodaj suszony czosnek i piecz w temperaturze 200°C około 30 minut.

Po 30 minutach obróć kurczaka, nakłuj widelcem w kilku miejscach i jeszcze raz każdy kawałek podlej łyżką rumu. Piecz około 15 – 20 minut, aż powierzchnia nabierze złocisto-brązowej barwy.

Porady dotyczące przepisu

Pijanego kurczaka podawaj z gotowanym ryżem lub ziemniakami.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-16

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.