Pierogi z kapustą i serem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

35min
Czas gotowania
20min

Całkowity czas

55min

Porcja


Nutritions

2052 Kalorii
7.0g Cukrów
45.0g Tłuszczy
117.0g Białek


Przygotowanie

Kapustę ugotuj. Dodaj twaróg, 1 jajo. Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż. Dodaj ją do kapusty z jajem i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj rozbite z wodą jajo. Zgnieć wolne ciasto i dobrze wyrób. Rozwałkuj ciasto, nadając mu kszałt prostokąta. Przy dłuższym boku rozwałkowanego ciasta układaj w odstępach formowane kulki nadzienia. Ciasto zawiń, przykryj nadzienie i wykrywaj foremką pierogi. Pozostałe ciasto przerób ponownie, rozwałkuj i postępuj jak wyżej, aż do zużycia ciasta i nadziania.

Pierogi włóż do wrzącej osolonej wody, zamieszaj, a gdy podpłyną pod powierzchnię, gotuj jeszcze 5 minut. Wyjmuj cedzakiem i podawaj z obsmażoną słoniną.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-25

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.