These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Pierogi z kapustą i serem

Trudność Czas przygotowania
35min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
20min 55min
Nutritions
2052 Kalorii 7.0g Cukrów 45.0g Tłuszczy 117.0g Białek

Przygotowanie

Kapustę ugotuj. Dodaj twaróg, 1 jajo. Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż. Dodaj ją do kapusty z jajem i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj rozbite z wodą jajo. Zgnieć wolne ciasto i dobrze wyrób. Rozwałkuj ciasto, nadając mu kszałt prostokąta. Przy dłuższym boku rozwałkowanego ciasta układaj w odstępach formowane kulki nadzienia. Ciasto zawiń, przykryj nadzienie i wykrywaj foremką pierogi. Pozostałe ciasto przerób ponownie, rozwałkuj i postępuj jak wyżej, aż do zużycia ciasta i nadziania.

Pierogi włóż do wrzącej osolonej wody, zamieszaj, a gdy podpłyną pod powierzchnię, gotuj jeszcze 5 minut. Wyjmuj cedzakiem i podawaj z obsmażoną słoniną.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-25, Przepis odwiedzony: 2287x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze