Pierogi z kapustą i serem
Trudność
Czas przygotowania
35min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
55min
Porcja
Nutritions
2052
Kalorii
7.0g
Cukrów
45.0g
Tłuszczy
117.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Kapustę ugotuj. Dodaj twaróg, 1 jajo. Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż. Dodaj ją do kapusty z jajem i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj rozbite z wodą jajo. Zgnieć wolne ciasto i dobrze wyrób. Rozwałkuj ciasto, nadając mu kszałt prostokąta. Przy dłuższym boku rozwałkowanego ciasta układaj w odstępach formowane kulki nadzienia. Ciasto zawiń, przykryj nadzienie i wykrywaj foremką pierogi. Pozostałe ciasto przerób ponownie, rozwałkuj i postępuj jak wyżej, aż do zużycia ciasta i nadziania.
Pierogi włóż do wrzącej osolonej wody, zamieszaj, a gdy podpłyną pod powierzchnię, gotuj jeszcze 5 minut. Wyjmuj cedzakiem i podawaj z obsmażoną słoniną.
Redaktor2013-06-25