Naleśniki z twarogiem i czekoladą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 20min
Czas gotowania
15min

Całkowity czas

1g 35min

Porcja


Nutritions

596 Kalorii
0.0g Cukrów
11.0g Tłuszczy
12.0g Białek


Przygotowanie

Mąkę, sól i cukier wymieszaj w misce. Dodaj jajka, kakao i 100 ml mleka. Następnie ubij wszystko mikserem. Stopniowo dodaj śmietanę i resztę mleka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Odstaw ciasto na godzinę. W międzyciasie wymieszaj twaróg z jogurtem i miodem. Tóż przed smażeniem naleśników dodaj lyżeczkę esencji waniliowej. Rozgrzej patelnię z odrobiną masła. Nalej cienką warstwę ciasta i smaż na małym ogniu aż do pojawienia się drognych pęcherzyków powietrza (1-2 min). Podsmaż jeszcze na chwilę z drugiej strony. Czekoladę rozdrobnij na kawałki i rozpuść ją w garnku na małym ogniu dokładnie mieszając. Przed podaniem posmaruj naleśniki twarogową masą i oblej je czekoladą.

dodaj do:
Redaktor

2014-03-05

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.