Naleśniki z dżemem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

10min
Czas gotowania
10min

Całkowity czas

20min

Porcja


Nutritions

1516 Kalorii
5.0g Cukrów
24.0g Tłuszczy
41.0g Białek


Przygotowanie

Odmierz mleko, rozbij z jajami, dodaj przesianą mąkę i rozbij starannie, aby nie zrobiły się grudki. Następnie dodaj wodę, sól i dobrze rozmieszaj. Nabij na widelec słoninę i wysmaruj rozgrzaną patelnię, aby dno było lśniące. Małą łyżką wazową nabieraj ciasto i nalewaj na rozgrzaną z tłuszczem patelnię. Poruszaj łyżką aż dno będzie równomiernie pokryte. Smaż na silnym ogniu z dwu stron i układaj jeden na drugim na odwróconym talerzu. Naleśniki smaruj dzęmem i składaj w "chusteczkę". Polej śmietaną i posyp cukrem.

Porady dotyczące przepisu

Potrawę można ozdobić czekoladą i owocami.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-25

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.