These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Naleśniki z dżemem

Trudność Czas przygotowania
10min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
10min 20min
Nutritions
1516 Kalorii 5.0g Cukrów 24.0g Tłuszczy 41.0g Białek

Przygotowanie

Odmierz mleko, rozbij z jajami, dodaj przesianą mąkę i rozbij starannie, aby nie zrobiły się grudki. Następnie dodaj wodę, sól i dobrze rozmieszaj. Nabij na widelec słoninę i wysmaruj rozgrzaną patelnię, aby dno było lśniące. Małą łyżką wazową nabieraj ciasto i nalewaj na rozgrzaną z tłuszczem patelnię. Poruszaj łyżką aż dno będzie równomiernie pokryte. Smaż na silnym ogniu z dwu stron i układaj jeden na drugim na odwróconym talerzu. Naleśniki smaruj dzęmem i składaj w "chusteczkę". Polej śmietaną i posyp cukrem.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Potrawę można ozdobić czekoladą i owocami.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-25, Przepis odwiedzony: 805x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze