These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Mus kawowy z kleksem z bitej śmietany

Mus kawowy z kleksem z bitej śmietany

Trudność Czas przygotowania
25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
0min 25min
Nutritions
396 Kalorii 1.0g Cukrów 29.0g Tłuszczy 30.0g Białek

Przygotowanie

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej z masłem. Żółtka zmiksować również w gorącej kąpieli z przestudzoną kawą, dodać cukier i czekoladę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ostudzoną masą. Mus przekładać do pucharków i wstawić do lodówki na min. 3 godziny. Przygotować bitą śmietanę: mocno schłodzoną śmietanę ubijać z cukrem, aż stanie się puszysta. Udekorować nią mus kawowy.


Czerwona.Papryczka

2012-10-09, Przepis odwiedzony: 1441x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze