Mus kawowy z kleksem z bitej śmietany
Trudność
Czas przygotowania
25min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
25min
Porcja
Nutritions
396
Kalorii
1.0g
Cukrów
29.0g
Tłuszczy
30.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej z masłem. Żółtka zmiksować również w gorącej kąpieli z przestudzoną kawą, dodać cukier i czekoladę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ostudzoną masą. Mus przekładać do pucharków i wstawić do lodówki na min. 3 godziny. Przygotować bitą śmietanę: mocno schłodzoną śmietanę ubijać z cukrem, aż stanie się puszysta. Udekorować nią mus kawowy.
Czerwona.Papryczka2012-10-09