These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Mazurek serowo - czekoladowy

Mazurek serowo - czekoladowy

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
50min 1g 10min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować je na grubość 1 cm, przełożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wstawić do piekarnika i podpiec na złoty kolor. Ser zemleć trzykrotnie w maszynce. Masło rozetrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, połączyć ucierając z masą serową i proszkiem do pieczenia. Rodzynki wymyć, osuszyć. Ubić pianę z białek, wymieszać delikatnie z masą serową. Całość wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec około 40 - 50 minut w temperaturze około 180 stopni.
Przygotować polewę: w rondlu zagotować cukier i śmietanę. Czekoladę stopić na parze, a gdy zmięknie, wymieszać ze śmietaną. Wylać na ostudzony mazurek.


Czerwona.Papryczka

2012-10-16, Przepis odwiedzony: 1909x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze