<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Legumina z mrożonych truskawek (lub malin)

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

2g 0min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

2g 25min

Porcja


Nutritions

476 Kalorii
1.0g Cukrów
35.0g Tłuszczy
36.0g Białek


Przygotowanie

Formę na babkę lub rondelek wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć na niej dno i boki biszkoptami (mogą być małe, okrągłe). Oddzielić żółtka od białek. Z żółtek i cukru ubić kogel-mogel. Z białek - sztywną pianę. Truskawki - zmiksować. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje - rozpuścić w jak najmniejszej ilości gotowanej gorącej wody. Jeśli zamiast truskawek dodajemy kakao - to sparzyć je niewielką ilością wrzątku (nabierze koloru). Do kogla-mogla dodać albo przetarte truskawki, albo sparzone kakao i dalej ubijać (miksować), potem sztywną pianę z białek, a na końcu (nadal ubijając) wlewać żelatynę. Gotową masę wlać, na biszkopty do formy i wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby masa stężała. Wyłożyć następnie na talerz, ubrać kremem i owocami.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2019, Railsformers, s.r.o.