These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Legumina z mrożonych truskawek (lub malin)

Legumina z mrożonych truskawek (lub malin)

Trudność Czas przygotowania
2g 0min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 2g 25min
Nutritions
476 Kalorii 1.0g Cukrów 35.0g Tłuszczy 36.0g Białek

Przygotowanie

Formę na babkę lub rondelek wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć na niej dno i boki biszkoptami (mogą być małe, okrągłe). Oddzielić żółtka od białek. Z żółtek i cukru ubić kogel-mogel. Z białek - sztywną pianę. Truskawki - zmiksować. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje - rozpuścić w jak najmniejszej ilości gotowanej gorącej wody. Jeśli zamiast truskawek dodajemy kakao - to sparzyć je niewielką ilością wrzątku (nabierze koloru). Do kogla-mogla dodać albo przetarte truskawki, albo sparzone kakao i dalej ubijać (miksować), potem sztywną pianę z białek, a na końcu (nadal ubijając) wlewać żelatynę. Gotową masę wlać, na biszkopty do formy i wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby masa stężała. Wyłożyć następnie na talerz, ubrać kremem i owocami.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 860x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze