Ciasto z budyniem i jabłkami
Trudność
Czas przygotowania
25min
Czas gotowania
1g 15min
Całkowity czas
1g 40min
Porcja
Nutritions
156
Kalorii
0.0g
Cukrów
11.0g
Tłuszczy
12.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Wyrobimy ciasto z margaryny cukru, jajek, mąki i proszku do pieczenia. Gotowe ciasto podzielimy na dwie części. Jedną wyłożymy na posmarowaną blachę. Lekko podpieczemy około 15 minut. Drugą część włożymy do zamrażalnika. W tym czasie jabłka rozgotujemy z cukrem. Możemy także dodać cynamon i trochę esencji. Ugotujemy budyń. Gorące jabłka położymy na podpieczone i lekko posypane bułką tartą ciasto. Na jabłka wlejemy gorący budyń i posypiemy startą na tarce restą ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 220°C około 1 godziny. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Czerwona.Papryczka2012-09-30