<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Ciasto z budyniem i jabłkami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

25min
Czas gotowania
1g 15min

Całkowity czas

1g 40min

Porcja


Nutritions

156 Kalorii
0.0g Cukrów
11.0g Tłuszczy
12.0g Białek


Przygotowanie

Wyrobimy ciasto z margaryny cukru, jajek, mąki i proszku do pieczenia. Gotowe ciasto podzielimy na dwie części. Jedną wyłożymy na posmarowaną blachę. Lekko podpieczemy około 15 minut. Drugą część włożymy do zamrażalnika. W tym czasie jabłka rozgotujemy z cukrem. Możemy także dodać cynamon i trochę esencji. Ugotujemy budyń. Gorące jabłka położymy na podpieczone i lekko posypane bułką tartą ciasto. Na jabłka wlejemy gorący budyń i posypiemy startą na tarce restą ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 220°C około 1 godziny. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-30

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>
Super tylko troche długo sie je robi

Adam Bednarczyk 19 lis 16:35

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>
W przepisie brak ilości mąki

Ilona Staszczyk 30 kwi 13:09

© 2019, Railsformers, s.r.o.