These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Ciasto z budyniem i jabłkami

Ciasto z budyniem i jabłkami

Trudność Czas przygotowania
25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
1g 15min 1g 40min
Nutritions
156 Kalorii 0.0g Cukrów 11.0g Tłuszczy 12.0g Białek

Przygotowanie

Wyrobimy ciasto z margaryny cukru, jajek, mąki i proszku do pieczenia. Gotowe ciasto podzielimy na dwie części. Jedną wyłożymy na posmarowaną blachę. Lekko podpieczemy około 15 minut. Drugą część włożymy do zamrażalnika. W tym czasie jabłka rozgotujemy z cukrem. Możemy także dodać cynamon i trochę esencji. Ugotujemy budyń. Gorące jabłka położymy na podpieczone i lekko posypane bułką tartą ciasto. Na jabłka wlejemy gorący budyń i posypiemy startą na tarce restą ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 220°C około 1 godziny. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.


Czerwona.Papryczka

2012-09-30, Przepis odwiedzony: 865x


Dodać recenzję
Dodać komentarz
Adam Bednarczyk
Super tylko troche długo sie je robi

Adam Bednarczyk 19 lis 16:35

Thumb
W przepisie brak ilości mąki

Ilona Staszczyk 30 kwi 13:09

Facebook komentarze