Ciasteczka z czekoladą
Trudność
Czas przygotowania
35min
Czas gotowania
15min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
2862
Kalorii
0.0g
Cukrów
170.0g
Tłuszczy
164.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Utrzyj w misce masło z dużą ilością obu rodzajów cukru na kremową masę. Dodaj jajko i wcieraj w masę, aż stanie się jednolita i gładka. Następnie dodaj esencję waniliową i dokladnie wymieszaj. Dodawaj stopniowo mąkę, sól i sodę, jednocześnie wszystko mieszając. Czekoladę rozdrobnij na małe kawałki. Dodaj do masy i mieszaj tak dłógo, aż będą równomiernie rozmieszczone w cieście.
Posmaruj masłem blachy i układaj na nich małe grudki ciasta w dość dużej odległości od siebie. Piecz ciasteczka w temperaturze 190°C przez 10 do 15 minut, aż nabiorą złocistobrązowej barwy.
Porady dotyczące przepisu
Przepis można urozmaicić dodając 115 g siekanych orzechów.
Redaktor2013-06-11