<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Bezy

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
2g 30min

Całkowity czas

2g 50min

Porcja


Nutritions

639 Kalorii
2.0g Cukrów
46.0g Tłuszczy
49.0g Białek


Przygotowanie

Ubić białka na sztywną pianę, wsypać 40dkg cukru i dalej ubijać, aż kryształki cukru rozbiją się i masa będzie gładka. Zrobić z papieru pergminowego kornet, włożyć do niego ubitą masę, uciąć nożem koniec kornetu i wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na tortownicę lub blachę wyłożoną pergaminem wysypanym niezbyt gęsto cukrem pudrem. Suszyć w piecu (nie bardzo gorącym) 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjąc ciasteczka z pergaminu i łączyć po 2 sztuki, przekładając kremem.

Przyrządzanie kremu: Żółtka z cukrem włożyć do rondelka, wstawić w drugi rondelek z gotującą wodą i mieszać, aż się masa zaparzy. Następnie wyjąc rondelek na podstawkę i mieszać dalej, aż do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, wmieszać cukier waniliowy i połączyć z masą przez dokładne wymieszanie. Przekładać ciastka.

Porady dotyczące przepisu

Piany nie należy ubijać w aluminiowym naczyniu.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.