These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Bezy

Bezy

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
2g 30min 2g 50min
Nutritions
639 Kalorii 2.0g Cukrów 46.0g Tłuszczy 49.0g Białek

Przygotowanie

Ubić białka na sztywną pianę, wsypać 40dkg cukru i dalej ubijać, aż kryształki cukru rozbiją się i masa będzie gładka. Zrobić z papieru pergminowego kornet, włożyć do niego ubitą masę, uciąć nożem koniec kornetu i wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na tortownicę lub blachę wyłożoną pergaminem wysypanym niezbyt gęsto cukrem pudrem. Suszyć w piecu (nie bardzo gorącym) 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjąc ciasteczka z pergaminu i łączyć po 2 sztuki, przekładając kremem.

Przyrządzanie kremu: Żółtka z cukrem włożyć do rondelka, wstawić w drugi rondelek z gotującą wodą i mieszać, aż się masa zaparzy. Następnie wyjąc rondelek na podstawkę i mieszać dalej, aż do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, wmieszać cukier waniliowy i połączyć z masą przez dokładne wymieszanie. Przekładać ciastka.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Piany nie należy ubijać w aluminiowym naczyniu.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 1218x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze