Tort miodowy

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

30min
Czas gotowania
45min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

392 Kalorii
1.0g Cukrów
29.0g Tłuszczy
30.0g Białek


Przygotowanie

Składniki ciasta zagnieć. Następnie podziel na 4 części i upiecz osobno każdy placek. Ugotuj kaszę jęczmienną (mannę) na mleku i ostudź. Masło utrzyj na puch, dodaj kaszę i cukier puder. Placki przekładaj 2 razy kremem i raz dżemem. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Porady dotyczące przepisu

Tort można posypać także posiekanymi orzachami włoskimi.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-10

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.