Sorbet cytrynowy z winem
Trudność
Czas przygotowania
25min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
25min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Cytryny i pomarańcze sparzyć, zetrzeć na tarce skórkę, wycisnąć sok. Do rondelka wlać wodę, wymieszać z cukrem pudrem i sokiem oraz skórką z cytryny. Zagotować, zmniejszyć płomień ognia i gotować jeszcze około 5 minut, schłodzić. Przygotowany sos połączyć z winem musującym, przełożyć do miski. Szczelnie przykryć folią i wstawić na 4 - 5 godzin do zamrażalnika. W czasie zamrażania sorbetu wyjmować miskę z zamrażalnika co około pół godziny i dokładnie całą masę zamieszać.
Czerwona.Papryczka2012-10-09