Sernik z jabłkami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 30min
Czas gotowania
50min

Całkowity czas

2g 20min

Porcja


Nutritions

232 Kalorii
0.0g Cukrów
17.0g Tłuszczy
18.0g Białek


Przygotowanie

Ciasto składa się z 3 warstw: krążka kruchego ciasta, warstwy jabłek i warstwy masy serowej. Ciasto kruche: wszystkie składniki ciasta usiekaj nożem, zagnieć ręką, uformuj kulę i pozostaw do wypoczęcia na 60 minut. Spód natłuszczonej tortownicy wyłóż ciastem i krótko podpiecz na złoty kolor. Obrane kwaśne jabłka pokrój w plasterki i ułóż na kruchym podpieczonym spodzie. Masło z cukrem utrzyj na gładką masę, dodaj twaróg. jajo, śmietanę, proszek budyniowy i cukier waniliowy. Wszystkie składniki ucieraj przez 20 minut na jednolitą pulchną masę. Masę serową układaj na jabłkach. Powierzchnię sernika z jabłkami posmaruj żółtkiem rozmieszanym z łyżką śmietany. Ciasto piecz w średnio gorącym piekarniku ok. 40 minut. Po ostudzeniu ciasto wyjmij ostrożnie na podstawę tortową.

Porady dotyczące przepisu

Wierzch sernika możesz polać polewą karamelową.

dodaj do:
Redaktor

2013-08-15

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.