These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Sernik z jabłkami

Trudność Czas przygotowania
1g 30min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
50min 2g 20min
Nutritions
232 Kalorii 0.0g Cukrów 17.0g Tłuszczy 18.0g Białek

Przygotowanie

Ciasto składa się z 3 warstw: krążka kruchego ciasta, warstwy jabłek i warstwy masy serowej. Ciasto kruche: wszystkie składniki ciasta usiekaj nożem, zagnieć ręką, uformuj kulę i pozostaw do wypoczęcia na 60 minut. Spód natłuszczonej tortownicy wyłóż ciastem i krótko podpiecz na złoty kolor. Obrane kwaśne jabłka pokrój w plasterki i ułóż na kruchym podpieczonym spodzie. Masło z cukrem utrzyj na gładką masę, dodaj twaróg. jajo, śmietanę, proszek budyniowy i cukier waniliowy. Wszystkie składniki ucieraj przez 20 minut na jednolitą pulchną masę. Masę serową układaj na jabłkach. Powierzchnię sernika z jabłkami posmaruj żółtkiem rozmieszanym z łyżką śmietany. Ciasto piecz w średnio gorącym piekarniku ok. 40 minut. Po ostudzeniu ciasto wyjmij ostrożnie na podstawę tortową.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Wierzch sernika możesz polać polewą karamelową.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-08-15, Przepis odwiedzony: 2057x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze