These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Rolada truskawkowa z ciasta francuskiego

Trudność Czas przygotowania
30min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
40min 1g 10min
Nutritions
452 Kalorii 0.0g Cukrów 6.0g Tłuszczy 17.0g Białek

Przygotowanie

Na maśle obsmaż bułkę tartą i zastudź. Zmieszaj ją z cukrem i jednym jajkiem. Gotową masę rozetrzyj na rozwałkowane ciasto francuskie. Truskawki pokrój w plastry i pokładaj je na ciasto z masą. Zwiń w roladę i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w temperaturze 180°C około 30 minut.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-16, Przepis odwiedzony: 1045x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze