These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Pascha

Pascha

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
0min 20min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Migdały i orzechy sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Rodzynki sparzyć, osączyć. Ser zmielić, rozdrobnić, utrzeć z masłem i cukrem na puszystą masę. Stale ucierając dodawać żółtka, cukier waniliowy i na samym końcu bakalie. Gęste sito wyłożyć gazą i wypełnić masą serową. Sitko położyć w rondlu, aby spłynął nadmiar płynu. Masę obciążyć deseczką i wstawić do lodówki na dobę. Paschę przełożyć na półmisek, przybrać kandyzowanymi owocami.


Czerwona.Papryczka

2012-10-16, Przepis odwiedzony: 1149x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze