![<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>](https://srecepty.pl/assets/missing/images/full-29abcf002a147001d256577204205f4a5a492a30f1c7ae79cf630287b2632efd.jpg)
Pascha
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
20min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Migdały i orzechy sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Rodzynki sparzyć, osączyć. Ser zmielić, rozdrobnić, utrzeć z masłem i cukrem na puszystą masę. Stale ucierając dodawać żółtka, cukier waniliowy i na samym końcu bakalie. Gęste sito wyłożyć gazą i wypełnić masą serową. Sitko położyć w rondlu, aby spłynął nadmiar płynu. Masę obciążyć deseczką i wstawić do lodówki na dobę. Paschę przełożyć na półmisek, przybrać kandyzowanymi owocami.
Czerwona.Papryczka2012-10-16