Pascha
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
20min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Migdały i orzechy sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Rodzynki sparzyć, osączyć. Ser zmielić, rozdrobnić, utrzeć z masłem i cukrem na puszystą masę. Stale ucierając dodawać żółtka, cukier waniliowy i na samym końcu bakalie. Gęste sito wyłożyć gazą i wypełnić masą serową. Sitko położyć w rondlu, aby spłynął nadmiar płynu. Masę obciążyć deseczką i wstawić do lodówki na dobę. Paschę przełożyć na półmisek, przybrać kandyzowanymi owocami.
Czerwona.Papryczka2012-10-16