These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Krokiety z płatków owsianych

Trudność Czas przygotowania
1g 30min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 2g 0min
Nutritions
80 Kalorii 0.0g Cukrów 5.0g Tłuszczy 6.0g Białek

Przygotowanie

Zagotuj mleko z tłuszczem i solą. Włóż płatki i zagotuj mieszając. Gdy zacznie gęstnąć, przykryj, wstaw do piekarnika do wypieczenia lub na płytkę ochronną i zmniejsz ogień. Ser zetzrej na tarce o małych otworach, jajo umyj, rozbierz, a koperek umyj i drobno pokrój. Składniki te dodaj do ciepłych płatków, posól i dobrze wymieszaj. Tacę emaliowaną wysmaruj tłuszczem, wyłóż masę i rozprowadź na grubość 2 cm, następnie wstaw do lodówki, aby stężała (można wykonać te czynności poprzedniego dnia). Zastudzoną masę krótko podgrzej, aby łatwiej odchodziła od blachy, włóż na stolnicę i krój pasy szerokośći 2,5 cm i 8 cm długości. Uformowane krokiety panieruj w jaju oraz w tartej bułce. Smaż z obu stron na gorącym tłuszczu, tak aby były w nim do połowy zanurzone. Usmażone włóż do rondla i wstaw do piekarnika.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Podawaj jako dodatek do potraw z jarzyn.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-07, Przepis odwiedzony: 888x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze