These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Indyk w sezamie

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
10min 30min
Nutritions
520 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 126.0g Białek

Przygotowanie

Piersi z indyka umyj, osusz i pokrój na sznycle lub kawałki. Oprósz je solą i pieprzem. Białka ubij na sztywno, dodaj mąkę, trochę pieprzu i wymieszaj. Pierśi z indyka zanurzaj w pianie i obtaczaj w sezamie. Włóż je na rozgrzany olej na patelni i smaż kilka minut z każdej strony, aż nabierzą złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2014-05-12, Przepis odwiedzony: 2667x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze