<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Bakaliowa babka drożdżowa z migdałową polewą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

25min
Czas gotowania
40min

Całkowity czas

1g 5min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, wlać 1/3 szklanki ciepłego mleka, wsypać łyżkę mąki i odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić zagłębienie, wlać rozczyn, utarte żółtka i przestudzone mleko. Zagnieść i wyrobić ciasto. Dodać roztopiony tłuszcz i bakalie. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i ponownie odstawić do podrośnięcia. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną i lekko wystudzoną babkę polać polewą z dodatkiem esencji migdałowej i obsypać migdałami.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-09

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.