These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Babka kukurydzana z truskawkami

Trudność Czas przygotowania
25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 50min
Nutritions
104 Kalorii 15.0g Cukrów 3.0g Tłuszczy 3.0g Białek

Przygotowanie

Mleko zagotuj z 2 łyżkami cukru i solą, wsyp kaszę, zamieszaj i ugotuj na wolnym ogniu na płytce ochronnej lub wypiecz w piekarniku. Ugotowaną kaszę wyłóż do formy przejanej wodą i posypanej cukrem, odstaw do ostudzenia.

Truskawki wymyj pod bieżącą wodą, osącz, obierz z szypułek, odłóż parę do dekoracji, a pozostałe zmiksuj z cukrem i ze śmietaną. Wystudzoną babkę wyłóż do gory dnem na okrągły półmisek, polej sosem truskawkowym i udekoruj odłożonymi truskawkami.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-26, Przepis odwiedzony: 1436x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze