Babka kukurydzana z truskawkami
Trudność
Czas przygotowania
25min
Czas gotowania
25min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
104
Kalorii
15.0g
Cukrów
3.0g
Tłuszczy
3.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Mleko zagotuj z 2 łyżkami cukru i solą, wsyp kaszę, zamieszaj i ugotuj na wolnym ogniu na płytce ochronnej lub wypiecz w piekarniku. Ugotowaną kaszę wyłóż do formy przejanej wodą i posypanej cukrem, odstaw do ostudzenia.
Truskawki wymyj pod bieżącą wodą, osącz, obierz z szypułek, odłóż parę do dekoracji, a pozostałe zmiksuj z cukrem i ze śmietaną. Wystudzoną babkę wyłóż do gory dnem na okrągły półmisek, polej sosem truskawkowym i udekoruj odłożonymi truskawkami.
Redaktor2013-06-26