Babka kukurydzana z truskawkami
Trudność | Czas przygotowania |
---|---|
25min |
Czas gotowania | Całkowity czas | Porcja |
---|---|---|
25min | 50min |
Nutritions |
---|
104 Kalorii | 15.0g Cukrów | 3.0g Tłuszczy | 3.0g Białek |
Przygotowanie
Mleko zagotuj z 2 łyżkami cukru i solą, wsyp kaszę, zamieszaj i ugotuj na wolnym ogniu na płytce ochronnej lub wypiecz w piekarniku. Ugotowaną kaszę wyłóż do formy przejanej wodą i posypanej cukrem, odstaw do ostudzenia.
Truskawki wymyj pod bieżącą wodą, osącz, obierz z szypułek, odłóż parę do dekoracji, a pozostałe zmiksuj z cukrem i ze śmietaną. Wystudzoną babkę wyłóż do gory dnem na okrągły półmisek, polej sosem truskawkowym i udekoruj odłożonymi truskawkami.