These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Babka cytrynowa

Trudność Czas przygotowania
30min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
45min 1g 15min
Nutritions
4956 Kalorii 3.0g Cukrów 224.0g Tłuszczy 85.0g Białek

Przygotowanie

Cytryny umyj w ciepłej wodzie, całe ugotuj, po przestudzeniu rozetrzyj w cedzaku, odłącz pestki i włókna. Żółtka utrzyj z cukrem do białości, dodaj przesiane i zmieszane mąki, przetartą cytrynę i ucieraj wszystkie składniki przez 20 minut na jednolitą masę. Dodaj ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszaj całą masę i wlej do formy dobrze wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Wstaw do piekarnika o temperaturze 160°C na 45 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmij z formy bardzo ostrożnie i posyp cukrem pudrem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-05, Przepis odwiedzony: 914x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze