Babka cytrynowa

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

30min
Czas gotowania
45min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

4956 Kalorii
3.0g Cukrów
224.0g Tłuszczy
85.0g Białek


Przygotowanie

Cytryny umyj w ciepłej wodzie, całe ugotuj, po przestudzeniu rozetrzyj w cedzaku, odłącz pestki i włókna. Żółtka utrzyj z cukrem do białości, dodaj przesiane i zmieszane mąki, przetartą cytrynę i ucieraj wszystkie składniki przez 20 minut na jednolitą masę. Dodaj ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszaj całą masę i wlej do formy dobrze wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Wstaw do piekarnika o temperaturze 160°C na 45 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmij z formy bardzo ostrożnie i posyp cukrem pudrem.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-05

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.