Tiramisu
Trudność
Czas przygotowania
5g 0min
Czas gotowania
0min
Całkowity czas
5g 0min
Porcja
Nutritions
2464
Kalorii
0.0g
Cukrów
218.0g
Tłuszczy
44.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Żółtka ubij z cukrem. Dodaj mascarpone i skórkę startą z jednej cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotuj większe (szklane) naczynie. Możesz użyć także formy żaroodpornej. W miseczce wymieszaj espresso z brandy. Zanurzaj w tym szybko połowę biszkoptów i układaj na dnie naczynia. Na biszkopty wyłóż połowę masy z mascarpone. Powtórz z pozostałymi biszkoptami i ponownie przykryj warstwą mascarpone zużywając resztę masy. Przykryj i odstaw na 4 - 5 godzin w lodówce, najlepiej na noc. Przed podaniem wierzch posypać kakao.
Redaktor2014-02-12