Tiramisu

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

5g 0min
Czas gotowania
0min

Całkowity czas

5g 0min

Porcja


Nutritions

2464 Kalorii
0.0g Cukrów
218.0g Tłuszczy
44.0g Białek


Przygotowanie

Żółtka ubij z cukrem. Dodaj mascarpone i skórkę startą z jednej cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotuj większe (szklane) naczynie. Możesz użyć także formy żaroodpornej. W miseczce wymieszaj espresso z brandy. Zanurzaj w tym szybko połowę biszkoptów i układaj na dnie naczynia. Na biszkopty wyłóż połowę masy z mascarpone. Powtórz z pozostałymi biszkoptami i ponownie przykryj warstwą mascarpone zużywając resztę masy. Przykryj i odstaw na 4 - 5 godzin w lodówce, najlepiej na noc. Przed podaniem wierzch posypać kakao.

dodaj do:
Redaktor

2014-02-12

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.