These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Tiramisu

Trudność Czas przygotowania
5g 0min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
0min 5g 0min
Nutritions
2464 Kalorii 0.0g Cukrów 218.0g Tłuszczy 44.0g Białek

Przygotowanie

Żółtka ubij z cukrem. Dodaj mascarpone i skórkę startą z jednej cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotuj większe (szklane) naczynie. Możesz użyć także formy żaroodpornej. W miseczce wymieszaj espresso z brandy. Zanurzaj w tym szybko połowę biszkoptów i układaj na dnie naczynia. Na biszkopty wyłóż połowę masy z mascarpone. Powtórz z pozostałymi biszkoptami i ponownie przykryj warstwą mascarpone zużywając resztę masy. Przykryj i odstaw na 4 - 5 godzin w lodówce, najlepiej na noc. Przed podaniem wierzch posypać kakao.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2014-02-12, Przepis odwiedzony: 1155x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze