Aceto balsamico
Aceto Balsamico (ocet balsamiczny) jest tradycyjnym, włoskim składnikiem używanym od czasów średniowiecza. Powstaje z soku z białych winogron. Stosowany jest głównie do dressinów sałatkowych, zalew, marynat i sosów. Wspaniale przyprawi steki, ryby z grilla i jaja. Może być nawet stosowany do deserów. Jego smak będzie się wyróżniał w połączeniu z truskawkami, gruszkami lub innych świeżymi owocami. Niektóre przepisy go charakteryzują jako składnik do przygotowywania deserów. Kilka kropli s parmezanem jest w obszarze Emilia-Romania uważano za pyszną przekąska. Dobrze przyprawi także muszle, krewetki, makaron lub risotto. Jak każdy ocet może być stosowany przy produkcji napojów alkoholowych. Ma dobry wpływ na trawienie.
Fotogaleria
Dodać własną fotografięKomentarze
Dodać komentarz© 2022, Railsformers, s.r.o.