Sałatka meksykańska
Trudność
Czas przygotowania
2g 15min
Czas gotowania
15min
Całkowity czas
2g 30min
Porcja
Nutritions
312
Kalorii
0.0g
Cukrów
3.0g
Tłuszczy
66.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Piersi z kurczaka umyj i pokrój w kostki. Umyj papryki, osusz i pokrój na kawałki usuwając nasiona i szypułki. Cebulę obierz i posiekaj drobno. Na patelni pogrzej oliwę i podsmaż mięso, aż będzie miękkie. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy i dodaj do kurczaka. Majonez wymieszaj z jogurtem, przecierem pomidorowym, posiekaną cebulą i przyprawą kuchni meksykańskiej. Dodaj sos do mięsa z warzywami i wymieszaj. Odstaw na 2 godz. do lodówki.
Porady dotyczące przepisu
Sałatkę meksykańską podawaj z pieczywem lub ryżem.
Redaktor2013-08-01