Rolada biszkoptowa
Trudność
Czas przygotowania
1g 0min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
1g 30min
Porcja
Nutritions
1536
Kalorii
1.0g
Cukrów
46.0g
Tłuszczy
39.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Z białek ubij pianę, usztywnij ją dodatkiem cukru i dodawaj, stale ubijając, po jednym żółtku. Wsypuj po trochu przesianą mąkę. Całą masę dokładnie wymieszaj. Wlej ją do uprzednio przygotowanej blachy. Wstaw do piekarnika i piecz, aż nabierze złocisty kolor.
Na stolnicę połóż czystą serwetę lub papier pergaminowy, wyłóż upieczone ciasto, ściśle zwiń w rulon i zawinięte w serwetę pozostaw do wystygnięcia. Zimną roladę, po odwinięciu z serwety, posmaruj marmoladą roztartą z wodą, zwiń ponownie, posyp cukrem pudrem i pokrój na ukośne kawałki.
Redaktor2013-07-08