Rolada biszkoptowa

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 0min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

1g 30min

Porcja


Nutritions

1536 Kalorii
1.0g Cukrów
46.0g Tłuszczy
39.0g Białek


Przygotowanie

Z białek ubij pianę, usztywnij ją dodatkiem cukru i dodawaj, stale ubijając, po jednym żółtku. Wsypuj po trochu przesianą mąkę. Całą masę dokładnie wymieszaj. Wlej ją do uprzednio przygotowanej blachy. Wstaw do piekarnika i piecz, aż nabierze złocisty kolor.

Na stolnicę połóż czystą serwetę lub papier pergaminowy, wyłóż upieczone ciasto, ściśle zwiń w rulon i zawinięte w serwetę pozostaw do wystygnięcia. Zimną roladę, po odwinięciu z serwety, posmaruj marmoladą roztartą z wodą, zwiń ponownie, posyp cukrem pudrem i pokrój na ukośne kawałki.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-08

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.