These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Rolada biszkoptowa

Trudność Czas przygotowania
1g 0min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 1g 30min
Nutritions
1536 Kalorii 1.0g Cukrów 46.0g Tłuszczy 39.0g Białek

Przygotowanie

Z białek ubij pianę, usztywnij ją dodatkiem cukru i dodawaj, stale ubijając, po jednym żółtku. Wsypuj po trochu przesianą mąkę. Całą masę dokładnie wymieszaj. Wlej ją do uprzednio przygotowanej blachy. Wstaw do piekarnika i piecz, aż nabierze złocisty kolor.

Na stolnicę połóż czystą serwetę lub papier pergaminowy, wyłóż upieczone ciasto, ściśle zwiń w rulon i zawinięte w serwetę pozostaw do wystygnięcia. Zimną roladę, po odwinięciu z serwety, posmaruj marmoladą roztartą z wodą, zwiń ponownie, posyp cukrem pudrem i pokrój na ukośne kawałki.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-08, Przepis odwiedzony: 740x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze