These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Placek orzechowy

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
708 Kalorii 2.0g Cukrów 52.0g Tłuszczy 55.0g Białek

Przygotowanie

Żółtka utrzyj z cukrem do białości, dodaj orzechy (obrane, podsuszone w piecu i zmielone w maszynce) i wymieszaj. Ubij na sztywno pianę i lekko wymieszaj z utartą masą. Podłużną formę lub tortownicę wyłóż papierem pergaminowym wysmarowanym tłuszczem i wysypanym przesianą tartą bułką. Włóż do niej masę i piecz 25-30 minut w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjmij placek z formy, zdejmij papier i pokrój na kawałki.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-07, Przepis odwiedzony: 888x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze