<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Omlet

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

10min
Czas gotowania
15min

Całkowity czas

25min

Porcja


Nutritions

156 Kalorii
0.0g Cukrów
11.0g Tłuszczy
12.0g Białek


Przygotowanie

Oddzielimy żółtka od białek. Białka ubijemy w misce na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy troszeczkę cukru. Do ubitego białka dodajemy żółtka, mąkę i troszeczkę posolimy. Ostrożnie wymieszamy na jednolitą masę. Rozgrzejemy 1 dkg tłuszczu na patelni. Wlejemy przygotowane ciasto równo na patelnię. Smarzymy na małym ogniu. Gdy zacznie się rumienić, prewrócimy na drugą stronę jak naleśniki. Włożymy znowu trochę tłuszczu. Lekko podniesiemy omlet i ruszając patelnią rozprowadzimy tłuszcz. Gotowy omlet polewamy syrupem lub dodajemy twaróg z cukrem.

Porady dotyczące przepisu

Jeżeli omlet jest gruby należy obracać go pare razy aby sie nieprzypalił a był dobrze usmarzony.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-27

Podobne


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.