These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Omlet

Omlet

Trudność Czas przygotowania
10min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
15min 25min
Nutritions
156 Kalorii 0.0g Cukrów 11.0g Tłuszczy 12.0g Białek

Przygotowanie

Oddzielimy żółtka od białek. Białka ubijemy w misce na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy troszeczkę cukru. Do ubitego białka dodajemy żółtka, mąkę i troszeczkę posolimy. Ostrożnie wymieszamy na jednolitą masę. Rozgrzejemy 1 dkg tłuszczu na patelni. Wlejemy przygotowane ciasto równo na patelnię. Smarzymy na małym ogniu. Gdy zacznie się rumienić, prewrócimy na drugą stronę jak naleśniki. Włożymy znowu trochę tłuszczu. Lekko podniesiemy omlet i ruszając patelnią rozprowadzimy tłuszcz. Gotowy omlet polewamy syrupem lub dodajemy twaróg z cukrem.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Jeżeli omlet jest gruby należy obracać go pare razy aby sie nieprzypalił a był dobrze usmarzony.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 799x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze