![<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>](https://srecepty.pl/assets/missing/images/full-29abcf002a147001d256577204205f4a5a492a30f1c7ae79cf630287b2632efd.jpg)
Morengi
Trudność
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
30min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Ubić białka na sztywną pianę. Ugotować cukier z wodą "na nitkę". Prawą ręką bić pianę dalej, lewą wlewać gotujący syrop. Na koniec wlać sok z cytryny i wymieszać. Zrobić z papieru pergaminowego kornet, włożyć do niego ubitą masę, uciąć nożem koniec kornetu i wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na blachę. Piec 15 do 20 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu i przestygnięciu zdjąć ciasteczka z pergaminu. Można je łączyć po 2 sztuki przekładając masą czekoladową lub dowolnym kremem.
Czerwona.Papryczka2012-09-26