These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Morengi

Morengi

Trudność Czas przygotowania
10min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
20min 30min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Ubić białka na sztywną pianę. Ugotować cukier z wodą "na nitkę". Prawą ręką bić pianę dalej, lewą wlewać gotujący syrop. Na koniec wlać sok z cytryny i wymieszać. Zrobić z papieru pergaminowego kornet, włożyć do niego ubitą masę, uciąć nożem koniec kornetu i wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na blachę. Piec 15 do 20 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu i przestygnięciu zdjąć ciasteczka z pergaminu. Można je łączyć po 2 sztuki przekładając masą czekoladową lub dowolnym kremem.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 1390x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze