Mazurek orzechowy z miodem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

45min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Orzechy rozdrobnij. Przygotuj naczynie z wrzącą wodą. Na kwadratowej lub prostokątnej blasze ułóż wafel. Ubij pianę, dodaj cukier, ustaw nad parą i ubijaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z pary i ubijaj do ostudzenia na stole. Miód rozpuść, ostudzoną masę wymieszaj z orzechami, miodem i wanilią. Wyłóż na wafel, wyrównaj wierzch i boki. Wstaw do średnio gorącego piekarnika i piecz około 30 minut. Mazurek wyjmij, ostrożnie oddziel od blachy. Odstaw na chwilę i pokrój.

dodaj do:
Redaktor

2013-08-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.