Mazurek orzechowy z miodem
Trudność
Czas przygotowania
45min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
1g 15min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Orzechy rozdrobnij. Przygotuj naczynie z wrzącą wodą. Na kwadratowej lub prostokątnej blasze ułóż wafel. Ubij pianę, dodaj cukier, ustaw nad parą i ubijaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z pary i ubijaj do ostudzenia na stole. Miód rozpuść, ostudzoną masę wymieszaj z orzechami, miodem i wanilią. Wyłóż na wafel, wyrównaj wierzch i boki. Wstaw do średnio gorącego piekarnika i piecz około 30 minut. Mazurek wyjmij, ostrożnie oddziel od blachy. Odstaw na chwilę i pokrój.
Redaktor2013-08-26