These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Mazurek orzechowy z miodem

Trudność Czas przygotowania
45min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 1g 15min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Orzechy rozdrobnij. Przygotuj naczynie z wrzącą wodą. Na kwadratowej lub prostokątnej blasze ułóż wafel. Ubij pianę, dodaj cukier, ustaw nad parą i ubijaj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z pary i ubijaj do ostudzenia na stole. Miód rozpuść, ostudzoną masę wymieszaj z orzechami, miodem i wanilią. Wyłóż na wafel, wyrównaj wierzch i boki. Wstaw do średnio gorącego piekarnika i piecz około 30 minut. Mazurek wyjmij, ostrożnie oddziel od blachy. Odstaw na chwilę i pokrój.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-08-26, Przepis odwiedzony: 1304x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze