Letni tort z owocami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

35min
Czas gotowania
1g 10min

Całkowity czas

1g 45min

Porcja


Nutritions

2532 Kalorii
32.0g Cukrów
157.0g Tłuszczy
70.0g Białek


Przygotowanie

Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, żółtka i przesianą mąkę, dokładnie wszystko miksując. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę do formy. Piecz w temperaturze 180°C około 60-70 minut. Upieczony biszkopt wyjmij z formy i zastudź. Zimny biszkopt przetnij na trzy blaty.

Mascarpone zmiksuj na gładką masę z jogurtem i wanilią. Żelatynę rozpuść na parze i ostudź. Wlej żelatynę do masy jogutrowej i dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubij na sztywno kremówkę z cukrem pudrem i wmieszaj do masy jogurtowej. Truskawki obierz z szypułek, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z kremem.
Wszystkie składniki na pończ dokładnie wymieszaj.

W tortownicy ułóż pierwszy blat biszkoptu i nasącz pończem, Załóż obręcz tortownicy. Wyłoż połowę kremu, przykryj drugim blatem biszkoptu, nasącz. Wyłóż resztę masy, przykryj ostatnim blatem ciasta i nasącz resztą ponczu. Odstaw do lodówki.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem. Ostrożnie zdejmij z ciasta obręcz, posmaruj boki i wierzch tortu. Udekoruj pokrojonymi owocami.

dodaj do:
Redaktor

2013-08-05

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2019, Railsformers, s.r.o.