Kluseczki półfrancuskie
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
40min
Porcja
Nutritions
236
Kalorii
0.0g
Cukrów
17.0g
Tłuszczy
18.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Wbić do rondla jajka i wlać śmietanę. Chwilę miksować minimikserem, a potem (nadal miksując) wsypywać mąkę. Kiedy ciasto uzyska odpowiednią gęstość - miksować jeszcze chwilę, aż będą się tworzyły pęcherzyki. Na gotujący się, osolony wrątek kłaść łyżeczką małe kluseczki (bardzo rosną). Gotować około 3-4 minut od wypłynięcia. Odcedzić. Podawać również do różnych gulaszy i pieczeni.
Porady dotyczące przepisu
Przekrojona na pół kluska musi mieć jednolitą konsystencję
Czerwona.Papryczka2012-09-27