<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Kluseczki półfrancuskie

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
20min

Całkowity czas

40min

Porcja


Nutritions

236 Kalorii
0.0g Cukrów
17.0g Tłuszczy
18.0g Białek


Przygotowanie

Wbić do rondla jajka i wlać śmietanę. Chwilę miksować minimikserem, a potem (nadal miksując) wsypywać mąkę. Kiedy ciasto uzyska odpowiednią gęstość - miksować jeszcze chwilę, aż będą się tworzyły pęcherzyki. Na gotujący się, osolony wrątek kłaść łyżeczką małe kluseczki (bardzo rosną). Gotować około 3-4 minut od wypłynięcia. Odcedzić. Podawać również do różnych gulaszy i pieczeni.

Porady dotyczące przepisu

Przekrojona na pół kluska musi mieć jednolitą konsystencję

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-27

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.