These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Kluseczki półfrancuskie

Kluseczki półfrancuskie

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
20min 40min
Nutritions
236 Kalorii 0.0g Cukrów 17.0g Tłuszczy 18.0g Białek

Przygotowanie

Wbić do rondla jajka i wlać śmietanę. Chwilę miksować minimikserem, a potem (nadal miksując) wsypywać mąkę. Kiedy ciasto uzyska odpowiednią gęstość - miksować jeszcze chwilę, aż będą się tworzyły pęcherzyki. Na gotujący się, osolony wrątek kłaść łyżeczką małe kluseczki (bardzo rosną). Gotować około 3-4 minut od wypłynięcia. Odcedzić. Podawać również do różnych gulaszy i pieczeni.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Przekrojona na pół kluska musi mieć jednolitą konsystencję


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 823x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze