These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Beziki cytrynowe

Trudność Czas przygotowania
45min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
1g 20min 2g 5min
Nutritions
360 Kalorii 0.0g Cukrów 41.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijaj. Przełóż pianę do rękawa cukierniczego i wyciskaj beziki na blachę. Pozostaw niewielkie odstępy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 110 °C na godzinę i 15 minut. Tymczasem przygotuj krem w kąpieli wodnej. Sok z cytryn, cukier oraz żółtka wrzuć do miski, umieść ją nad gotującą się wodą. Mieszaj cały czas, aż powstanie gęsty, jasny krem. Przestudź i dodaj masło. Wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny, aby stężał. Przed użyciem dodaj serek mascarpone. Przekładaj po dwa beziki kremem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-08-30, Przepis odwiedzony: 1777x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze