Beziki cytrynowe

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

45min
Czas gotowania
1g 20min

Całkowity czas

2g 5min

Porcja


Nutritions

360 Kalorii
0.0g Cukrów
41.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijaj. Przełóż pianę do rękawa cukierniczego i wyciskaj beziki na blachę. Pozostaw niewielkie odstępy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 110 °C na godzinę i 15 minut. Tymczasem przygotuj krem w kąpieli wodnej. Sok z cytryn, cukier oraz żółtka wrzuć do miski, umieść ją nad gotującą się wodą. Mieszaj cały czas, aż powstanie gęsty, jasny krem. Przestudź i dodaj masło. Wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny, aby stężał. Przed użyciem dodaj serek mascarpone. Przekładaj po dwa beziki kremem.

dodaj do:
Redaktor

2013-08-30

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.