Placki owsiane bananowe
Trudność
Czas przygotowania
1g 15min
Czas gotowania
15min
Całkowity czas
1g 30min
Porcja
Nutritions
76
Kalorii
0.0g
Cukrów
5.0g
Tłuszczy
6.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Płatki owsiane zalaj ciepłym mlekiem i odstaw na godzinę. Banany zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do napęczniałych płatków dodaj starte banany i jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę z dodatkami i wszystko mieszaj na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię teflonową nałóż ciasto i smaż z obu stron na średnim ogniu (bez tłuszczu) aż będą miały złocisty kolor. Przed podaniem polej syropem klonowym.
Redaktor2014-02-25