Placki owsiane bananowe

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 15min
Czas gotowania
15min

Całkowity czas

1g 30min

Porcja


Nutritions

76 Kalorii
0.0g Cukrów
5.0g Tłuszczy
6.0g Białek


Przygotowanie

Płatki owsiane zalaj ciepłym mlekiem i odstaw na godzinę. Banany zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do napęczniałych płatków dodaj starte banany i jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę z dodatkami i wszystko mieszaj na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię teflonową nałóż ciasto i smaż z obu stron na średnim ogniu (bez tłuszczu) aż będą miały złocisty kolor. Przed podaniem polej syropem klonowym.

dodaj do:
Redaktor

2014-02-25

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.