These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Placki owsiane bananowe

Trudność Czas przygotowania
1g 15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
15min 1g 30min
Nutritions
76 Kalorii 0.0g Cukrów 5.0g Tłuszczy 6.0g Białek

Przygotowanie

Płatki owsiane zalaj ciepłym mlekiem i odstaw na godzinę. Banany zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do napęczniałych płatków dodaj starte banany i jajko i wymieszaj. Dodaj mąkę z dodatkami i wszystko mieszaj na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię teflonową nałóż ciasto i smaż z obu stron na średnim ogniu (bez tłuszczu) aż będą miały złocisty kolor. Przed podaniem polej syropem klonowym.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2014-02-25, Przepis odwiedzony: 1286x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze