These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Recipes with ingredient Musztarda

Łosoś w malinach

Łosoś w malinach

4 filety rybne (łosoś), 1 jajko, 1/2 garnuszka mąki pszennej, 1/2 garnuszka bułki tartej, 1 łyżka oleju słonecznikowego, 25 dkg malin, 1 szalotka, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżeczki octu winnego, 1 łyżeczka cukru, 1 szczypta pieprzu, 1 szczypta soli

Łososia oprósz solą i otocz w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Rozgrzej olej i smaż filety z obu stron na złoty kolor. Kilka malin zostaw do dekoracji, resztę przełóż do rondelka. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, musztardę, oliwę i ocet. Got...

Kurczak z szpinakiem i jabłkami

Kurczak z szpinakiem i jabłkami

4 szt. piersi z kurczaka, 4 łyżki oleju roślinnego, 1 łyżka masła, 4 szczypty soli, 4 szczypty pieprzu, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka musztardy, 1 jabłko, 250 g szpinaku

Pierś z kurczaka umyj, osól i popieprz. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj mięso i obsmażaj je 6-7 minut z każdej strony. Obsmażonego kurczaka przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową. Jabłko pokrój na cienkie plastry i rozgnieć czosnek. Na...

Sałatka grecka

Sałatka grecka

1 główka sałaty rzymskiej, 1 szt. cebuli czerwonej, 8 szt. czarnych oliwek, 225 g sera feta, 1 ogórek, 4 pomidory, 1 szczypta soli, 1 szczypta pieprza, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka mięty suszonej, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego

Pokrój sałatę w paski. Obierz i pokrój cebulę w krążki. Pomidory pokrój w ósemki. Następnie pokrój ogórek i ser w kostkę. Włóż wszystko do salaterki i dodaj oliwy. Składniki sosu włóż do słoika i potrząsaj, aż wszystko dobrze się wymiesza. Pol...

Krem z porów z klopsikami

Krem z porów z klopsikami

porek, masło, bulion warzywny, czosnek, śmietana, mielone wieprzowe mięso, jajka, musztarda, bułka tarta, olej roślinny, sól, pieprz, mielona papryka, zioła prowansalskie, 4 pory, 1 łyżka masła, 1 l bulionu warzywnego, 1 roztarty ząbek czosnku, 100 ml śmietany, 30 dkg mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki bułki tartej, olej, sól, pieprz, mielona papryka, zioła prowansalskie

Białe części porów pokroić w plasterki, zeszklić na maśle. Zalać bulionem i zagotować. Odstawić z ognia, przecedzić (bulion zachować). Pory zmiksować i dodać do wywaru. Do ostudzonej zupy dodać śmietanę, ponownie podgrzać. Doprawić czosnkiem, solą...