<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Ciasto biszkoptowe

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

45min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

1920 Kalorii
1.0g Cukrów
37.0g Tłuszczy
54.0g Białek


Przygotowanie

Jaja powinny być w temperaturze pokojowej, więc przygotuj je z wyprzedzeniem. Oddziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj 120 g cukru pudru, torebkę cukru waniliowego i 2 łyżki gorącej wody i wymieszaj aż cukier się rozpuści tworząc lekką piankę. Z białek ubij półtwardy śnieg, dodaj pozostałe 80 g cukru i ubij. Śnieg bardzo delikatnie wymieszaj do piany z żółtek i wymieszaj z mąką. Wlej do przygotowanej formy i piecz 30 minut w temperaturze 180 ° C.

Jeżeli chcesz ciasto poziomo podzielić, lekko go nakrój nóżem wokół krawędzi, weź nić, umieścij ją w wycięciach, przekręć koncówki nici i ciągnięciem ciasto przekrój.

Porady dotyczące przepisu

Rozgrzej piekarnik z wyprzedzeniem, zeby do niego umieścić gotowe ciasto zaraz po ukończeniu przygotowań, w przeciwnym razie ci może puszyste ciasto oklapnąć. Podobnie może się zdarzyć, jeśli otworzysz piekarnik w ciągu pierwszych 15 minut pieczenia.

dodaj do:
Redaktor naczelny

2009-04-10

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2020, Railsformers, s.r.o.