These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Recipes with ingredient Pieczarki

Boeuf Strogonoff - współczesny

Boeuf Strogonoff - współczesny

wołowe mięso, Pieczarki, śmietana, mąka gładka, bulion drobiowy, ogórki sterylizowane, cebula, sól, pieprz, masło, olej roślinny, 500 g wołowego mięsa bez kości, 500 g pieczarek, 0,5 szklanki śmietany, 1 łyżka mąki, 1 szklanka bulionu z kostek rosołowych, 0,5 ogórka konserwowego, 1 cebula, sól, pieprz, masło, olej

Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę lub cienkie paseczki, szybko obrumienić na patelni na rozgrzanym oleju (mniej) z dodatkiem masła (więcej). Rumiane mięso przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić aż będzie miękkie. Wówczas dusi...

Kurczak w sosie pieczarkowym

Kurczak w sosie pieczarkowym

500 g piersi z kurczaka, 2 łyżeczki musztardy prowansalskiej, 2 łyżki oleju roślinnego, 1 szczypta soli, 1 szczypta pieprzu, 1 cebula, 400 g Pieczarek, 150 ml bulionu warzywnego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka masła, 2 łyżeczki musztardy prowansalskiej, 80 ml śmietany 30%

Pierśi z kurczaka umyj, osusz i pokrój na kawałki. Mięso włóż do miski, dodaj łyżkę oleju, 2 łyżeczki musztardy, sól i pieprz i na chwilę odstaw. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją drobno. Pieczarki umyj i pokrój na kawałki lub plasterki. W ...

Omlet wegetariański z serkiem wiejskim

Omlet wegetariański z serkiem wiejskim

1/2 opakowania Cottage, 4 jajka, 1 papryka, 1 cebula, 60 tartego sera, 1 łyżka oleja roślinnego, 5 pieczarek, 1 szczypta soli, 1 szczypta chilli

Paprykę, pieczarki i cebulę pokrój w kostki i podsmaż krótko na patelni. Dodaj szczyptę soli i szczyptę chilli. Do miseczki wbij jajka, dodaj serek wiejski i dobrze wymieszaj. Nestępnie wlej na wcześniej podsmażone warzywa i trzymaj na małym o...

Rolada z żółtego sera

Rolada z żółtego sera

ser twardy, kurze jaja, Pieczarki, ser topiony, ogórki sterylizowane, papryka, pieprz, sól, olej roślinny, koper, 50 dkg żółtego sera w kawałku, 3 jaja, 30 dkg pieczarków, 2 serki topione, 2 kiszone ogórki, 1 czerwona papryka, pieprz, sól, olej do smażenia, koper

Przygotować farsz pieczarki pokroić i podsmażyć. Jaja ugotować na twardo i posiekać na drobno. Ogórki paprykę i serki topione pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać z koperkiem. Ser umieścić w woreczku, spiąć klipsem lub związać. Włożyć do gar...

Ryba w smietanie

Ryba w smietanie

ryba słodkowodna, śmietana, Pieczarki, mąka gładka, sól, masło, olej roślinny, dowolna ryba słodkowodna, 1 szklanka śmietany, 20-30 dkg pieczarków, trochę mąki, sól, masło, olej

Oczyszczone ryby podzielić na porcje, umyć, oczyścić, lekko posolić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałek masła, a kiedy się stopi - smażyć kawałki ryby szybko rumieniąc z obu stron na złoty kolor. Rumiane przekładać do płaskie...

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

500 g pieczarek, 500 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 cebula, sól, pieprz, nać pietruszki

Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż ją w rondlu na maśle razem z rozgniecionym czosnkiem. Kiedy cebula stanie się miękka dodaj pieczarki i duś około 5 minut. Wlej do rondla przygotowany uprzednio buli...