Aceto balsamico

Aceto Balsamico (ocet balsamiczny) jest tradycyjnym, włoskim składnikiem używanym od czasów średniowiecza. Powstaje z soku z białych winogron. Stosowany jest głównie do dressinów sałatkowych, zalew, marynat i sosów. Wspaniale przyprawi steki, ryby z grilla i jaja. Może być  nawet stosowany do deserów. Jego smak będzie się wyróżniał w połączeniu z truskawkami, gruszkami lub innych świeżymi owocami. Niektóre przepisy go charakteryzują jako składnik do przygotowywania deserów. Kilka kropli s parmezanem jest w obszarze Emilia-Romania uważano za pyszną przekąska. Dobrze przyprawi także muszle, krewetki, makaron lub risotto. Jak każdy ocet może być stosowany przy produkcji napojów alkoholowych. Ma dobry wpływ na trawienie.

dodaj do:

Fotogaleria

Dodać własną fotografię

Dodać komentarz
© 2024, Railsformers s.r.o.