<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Zrazy zwijane

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Mięso pokroić w cienkie plastry, lekko zbić. Ogórek, słoninę i bułeczkę - kroić w cienkie paseczki, cebulę w "piórka". Na każdy plasterek mięsa położyć paseczek bułki, ogórka, słoniny i cebuli. Lekko posolić i popieprzyć. Zwinąć mieso w roladkę, spiąć szpadką metalową lub okręcić białą nitką. Na mocno rozgrzanym tłuszczu obrumienić na patelni każdy zraz ze wszystkich stron i przekładać do rondla. Dodać suszony umyty grzybek (lub dva). Zalać wodą i dusić na małym ogniu a mieso będzie miękkie. Można do duszenia dodać 1/2 łyżki masła. Przed podaniem wyjąć szpadki lub zdjąć nitki. Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko i zieloną sałatą lub kiszonym ogórkiem. Można podawać również z ziemniakami i buraczkami.

Porady dotyczące przepisu

Do środka zamiast składników podanych wyżej można dodać 1-2 wydrelowane suszone śliwki, plasterek wędzonego boczku i paseczek chleba. Wówczas do duszenia dodaje się, zamiast grzybków, kilka suszonych śliwek. Można do sosu dodać również szczyptę kminku.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.