<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Szarlotka

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
45min

Całkowity czas

1g 5min

Porcja


Nutritions

76 Kalorii
0.0g Cukrów
5.0g Tłuszczy
6.0g Białek


Przygotowanie

Jabłka zetrzeć na tarcę i rozgotować z cukrem oraz cynamonem. Także można dodać rodzynek. Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Podzielić na dwie części. Jedną dać rozwałkowaną na brytwankę posypać bułką tartą i dodać jabłka. Przykryć drugim kawałkiem ciastka. Piec około 45 minut w 180°.

Porady dotyczące przepisu

Jeśli jabłka są lekko rozgotowane to można do nich dodać galaretkę w proszku.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.