Ryż smażony po chińsku

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
35min

Całkowity czas

55min

Porcja


Nutritions

1064 Kalorii
0.0g Cukrów
24.0g Tłuszczy
25.0g Białek


Przygotowanie

Ugotuj ryż w słonej wodzie. Ugotuj zielony groszek we wrzącej, lekko posolonej wodzie przez 5 minut, a następnie odcedź.

Obierz i drobno posiekaj imbir. Wyciśnij czosnek, cebulę i kapustę pekińską pokrój w cienkie paski. Podgrzej oliwę na dużej patelni i obsmażaj w niej lekko cebulę, czosnek i imbir przez 5 minut, cały czas mieszając. Dodaj liście kapusty pekińskiej i obsmażaj na dużym ogniu przez około minutę, cały czas mieszając.

Dodaj ugotowany ryż, bulion i sos sojowy, a następnie krewetki i zielony groszek. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś jeszcze przez kilka minut. W ryżu zrób dziurkę, wlej w nią jajka i smaż przez kilka minut, a następnie wymieszaj je z ryżem.

Porady dotyczące przepisu

Ryż można podawać w miseczkach, a zamiast widelca używać chińskich pałeczek.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-17

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.