Placek orzechowy

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

708 Kalorii
2.0g Cukrów
52.0g Tłuszczy
55.0g Białek


Przygotowanie

Żółtka utrzyj z cukrem do białości, dodaj orzechy (obrane, podsuszone w piecu i zmielone w maszynce) i wymieszaj. Ubij na sztywno pianę i lekko wymieszaj z utartą masą. Podłużną formę lub tortownicę wyłóż papierem pergaminowym wysmarowanym tłuszczem i wysypanym przesianą tartą bułką. Włóż do niej masę i piecz 25-30 minut w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjmij placek z formy, zdejmij papier i pokrój na kawałki.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-07

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.